Home » Blog » Kindercoaching » Wanneer schakel je hulp in voor je kind?

Wanneer schakel je hulp in voor je kind?

door | 18 apr, 2018 | Kindercoaching

Hè, wat is er toch met mijn kind?

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, ben je als ouder misschien niet gelijk gealarmeerd. Misschien denk je dat je kind moe is of is zijn/haar gedrag of stemming ook wel verklaarbaar vanuit omstandigheden op dat moment. Je kijkt het misschien een tijdje aan of je probeert het zelf op te lossen. Je zult vast niet meteen denken aan begeleiding.
Daarnaast ben je als ouder natuurlijk erg betrokken en sta je soms simpelweg te dichtbij om je kind goed te kunnen helpen. Het kan ook zijn dat er iets ingrijpends is gebeurd, zoals een scheiding of het overlijden van een familielid. In zulke gevallen heb je als ouder vaak je handen vol aan je eigen emoties en lukt het even niet goed om er helemaal te zijn voor je kind.
Het kan dan fijn zijn om een onafhankelijk iemand in te schakelen die met je meekijkt en jouw kind en jou als ouder op een deskundige manier kan ondersteunen. Het is belangrijk om een kind dat zich een tijd niet goed voelt in een vroeg stadium begeleiding te geven middels kindercoaching of therapie.

Hoe merk je dat het niet goed gaat met je kind?

Elk kind laat op een andere manier zien dat het zich niet lekker voelt. Sommige kinderen worden stil en trekken zich terug, andere kinderen worden juist erg druk of onrustig. Een kind kan somber gestemd zijn of minder lachen dan normaal. Ook kan een kind ineens moeite krijgen om te ontspannen of te slapen of spelen angsten op die er eerder niet waren. Of het wordt ineens erg boos of verdrietig of krijgt te maken met verlatingsangst. Er zijn ook kinderen die ineens niet meer naar school willen of die last krijgen van fysieke klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn. Dit zijn allemaal manieren waarop je kind laat zien dat het niet happy is of dat er onder de oppervlakte dingen spelen waar het geen raad mee weet. Soms zijn er duidelijke aanwijzingen te vinden voor het zich niet goed voelen, maar soms is dit niet gelijk helder.

Wanneer kies je voor Kindercoaching of therapie voor je kind?

Kindercoaching kan helpend zijn in verschillende situaties. Eigenlijk is het in alle gevallen waarbij je je zorgen maakt over het welzijn van je kind, goed om hulp in te schakelen.
Kindercoaching kan je kind bijvoorbeeld helpen bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Het kan psychische, emotionele of fysieke klachten oplossen of verlichten. Het kan een kind helpen weer zelfvertrouwen te krijgen, wanneer het bijvoorbeeld gepest is, en weer weerbaarder te worden. Daarnaast kan het kinderen beter leren omgaan met een ziekte of (fysieke) beperking. Maar het kan ook erg goed helpen wanneer een kind gevoeliger is dan gemiddeld, zoals bij hoogsensitieve kinderen. Hierbij leert het kind vaardigheden om de vele binnenkomende prikkels te verwerken en filteren en om te gaan met zijn gevoeligheid.

Hoe werkt Kindercoaching en therapie bij kinderen?

We starten met een intakegesprek, waarin we bespreken waarin jouw kind begeleiding nodig heeft en hoe we dat gaan aanpakken. Daarna starten we de begeleiding. Hierbij krijgt je kind middels gesprekjes, spel, tekenen en diverse therapeutische oefeningen gerichte en speelse hulp bij de problemen of klachten die het ervaart. Hierbij stem ik zorgvuldig af met jou als ouder. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kind zich weer snel vrolijk, vrij en sterk gaat voelen.

Wil je meer lezen over Kindercoaching binnen Praktijk Souldrops?

In onderstaand artikel lees je meer over hoe je kunt merken dat je kind niet lekker in zijn vel zit en wat hulp nodig heeft:

https://www.foryoumagazine.nl/als-je-kind-niet-lekker-in-zijn-vel-zit/

Zoek jij hulp voor je kind of wil je meer weten over wat ik voor jouw kind en jou kan doen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op op door het contactformulier in te vullen, mij te mailen of te bellen. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind zich weer happy gaat voelen. Je bent van harte welkom!

Over mij

Na 10 jaar als leerkracht te hebben gewerkt in het basisonderwijs, volgde ik sinds 2007 diverse opleidingen en trainingen op het gebied van lichaamsgerichte therapie, Primal Rebirth therapie, Innerlijk kindwerk, Traumatherapie en Familie opstellingen. Sinds 2015 begeleid ik in mijn eigen Praktijk Souldrops aan de Hereweg in Groningen dagelijks met veel plezier volwassenen, kinderen en jongeren op zoek naar meer energie, vrijheid, balans en een leven dat zij ten diepste verlangen.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin