Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness (aandachtstraining) is een simpele, maar zeer krachtige techniek die al duizenden jaren wordt toegepast door aanhangers van allerlei vormen van boeddhisme. De oorspronkelijke naam is Vipassana. Mindful zijn betekent: met bewuste, vriendelijke en accepterende aandacht zijn bij wat is, in dit moment. Dit kunnen gedachten zijn, gevoelens, maar ook fysieke sensaties. Vanuit gewoonte, overleving of angst zijn we soms geneigd weg te gaan bij wat er is. We zijn druk, met onze aandacht bij het verleden, of jagen doelen na voor de toekomst. Of we zijn bang stil te staan en te gaan voelen. Hierdoor zijn we niet in het hier en nu en missen we soms het moment en… onszelf.
Mindfulness biedt ons de mogelijkheid stil te staan. Dit creëert een rustpunt in ons doorgaans vaak zo hectische bestaan, waarin we terug kunnen komen in het hier en nu en in ons lichaam. Hierdoor kunnen lichaam en geest tot rust komen, er kan zijn wat is. Er hoeft niets weg, er hoeft niets anders te zijn, er hoeft niets te gebeuren en er hoeft niet gestreden te worden. Er is wat is. Dit waarnemen en laten zijn is genoeg.

Mindfulness oefeningen

Mindfulness heeft de afgelopen jaren niet voor niets veel terrein gewonnen in onze maatschappij. Door haar bewezen effectiviteit bij depressie, stress, angst, burn-out, pijn en andere psychische en fysieke klachten, worden Mindfulness oefeningen zelfs op steeds grotere schaal toegepast in de psychiatrie. En met goede resultaten!

Door Mindfulness oefeningen te integreren in ons dagelijks leven, geven we onszelf de kans bewuster en meer ontspannen aanwezig te zijn in het hier en nu. Waardoor onze draagkracht voor minder aangename dingen vergroot wordt en we meer bewust kunnen genieten van al het moois dat het leven ons biedt. De zon die schijnt, een fijn contact, een mooi landschap, lekker eten. En dat geeft kwaliteit van leven!

Mindfulness in Groningen

Mindfulnesstraining is binnen de praktijk zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek of neem contact op.

Mindfulness voor kinderen

Ook kinderen kunnen terecht in de praktijk om samen Mindfulness te oefenen. Hiervoor zijn er meerdere werkwijzen mogelijk, afhankelijk van waar uw kind behoefte aan heeft. Hierbij staat humor centraal om de sessies luchtig en vrolijk te houden. Daarnaast is de persoonlijkheid van uw kind leidend voor welke aanpak we zullen gebruiken. Voor meer informatie kunt u kijken op begeleiden van kinderen en jongeren.

Contact opnemen?