Trauma Therapie

Er is sprake van trauma als je terugkerende problemen ondervindt van een gebeurtenis of ervaring in het verleden. De gebeurtenis was op dat moment te aangrijpend of te groot om volledig te verwerken, met als gevolg dat een deel onverwerkt is opgeslagen in je hersenen en lichaam. Deze opslag van onverwerkte herinneringen vindt onbewust plaats.

Lichaamsgerichte traumatherapie

Het is lastig om voor jezelf te bepalen of je de nasleep van een trauma ervaart. De herinneringen bevinden zich niet altijd aan de oppervlakte. Daarom kun je door ogenschijnlijk onverklaarbare redenen erg prikkelbaar of schrikachtig zijn, of bijvoorbeeld slaapproblemen en paniekaanvallen hebben. Pas wanneer je met behulp van lichaamsgerichte therapie tot de kern van het probleem doordringt, wordt duidelijk waarom je op een bepaalde manier ergens op reageert.

In de therapie ga je werken aan traumaverwerking. Door het gebruik van lichaamsgerichte traumatherapie (Primal Somatic Trauma Healing) kunnen de in het lichaam opgeslagen onverwerkte herinneringen naar de oppervlakte gehaald worden, zodat ze alsnog kunnen worden verwerkt en geïntegreerd. Hierdoor worden er als het ware deuren geopend die heel lang gesloten zijn geweest, waardoor je hersenen leren om op een andere, gezondere manier met situaties om te gaan.

Kijk hier voor meer informatie over traumatherapie.

Contact opnemen?