Familie Opstellingen Groningen

 

Wanneer kunnen Familie Opstellingen zinvol zijn?

Als  je ondanks individuele therapie last blijft houden van bepaalde klachten of patronen, zijn Familie Opstellingen misschien wat voor jou. We kijken bij een Familie opstelling namelijk niet alleen naar jou als individu, maar ook naar jouw rol en plek in het familiesysteem en hoe deze jouw leven mogelijk beïnvloeden en klachten veroorzaken.

Wat zijn Familie Opstellingen?

Familie Opstellingen bieden je de unieke mogelijkheid om vanuit een breder perspectief te kijken naar jezelf, jouw klacht of patroon. Merk jij dat bepaalde problemen zich blijven herhalen of zich niet oplossen? Dan kan het voor jou de moeite waard zijn ook naar je familiesysteem te kijken. Mogelijk ligt de wortel van jouw problemen namelijk dieper dan alleen in jou als individu zelf en zit de oorsprong meer in het grotere geheel, jouw familiesysteem. Door met behulp van Familie Opstellingen te kijken naar jouw plek of rol in het systeem, is er heling mogelijk. Dit kan een gunstige werking hebben op jouw leven, je patronen en klachten.

Bij Familie Opstellingen kijken we naar jouw familiesysteem

Elk mens maakt deel uit van een groter geheel, het familiesysteem. Alle familieleden hebben een plek in dit systeem, ook mensen die al zijn overleden of bijvoorbeeld zijn geëmigreerd. Om het systeem heel te houden en uit liefde, komt het voor dat een kind zich identificeert met de lotsbepaling, de onverwerkte emoties en trauma’s, of de ziekte van een ander familielid. Een dergelijke, vaak onbewuste, verstrikking kan een grote impact hebben op het verdere leven van dit kind. Zo kan deze persoon later steeds in bepaalde, ogenschijnlijk onverklaarbare, patronen of gevoelens terecht komen, zoals ‘het lukt me niet mijn leven te leven’, er is geen plek voor mij’, ik voel zo’n zwaarte of verdriet of er mist iets/iemand.

Heling door middel van Familie Opstellingen

Bij Familie Opstellingen zetten we samen jouw familiesysteem neer. Als we individueel werken, gebruiken we hierbij kussens om jouw familieleden te representeren. Wanneer we werken in groepsverband zullen leden van de groep de plek innemen van deze familieleden. Beide manieren zijn even effectief. Hierdoor kunnen we meer zicht krijgen op welke plek jij in het familiesysteem hebt. Ook kan zo helder worden op welke manier een identificatie of verstrikking jouw leven (negatief) beïnvloedt. Wanneer we hierbij onafgemaakte zaken afronden of de verhoudingen en posities in het systeem herstellen, kan de verstrikking opgelost worden. De onderbroken stroom van liefde kan zo worden hersteld. Je wordt weer vrij om jouw eigen, oorspronkelijke, plek in te nemen en je eigen leven te leiden.

Familie Opstellingen Groningen

Wil je meer weten over Familie Opstellingen Groningen en wat deze manier van werken voor jou en jouw leven kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op door het contactformulier in te vullen, te mailen of te bellen.