Mijn verhaal

Een zondagskind was ik niet. Mijn leven kende vanaf de start flink wat uitdagingen. Het leerde me door te gaan in moeilijke omstandigheden en lichtpuntjes te vinden in elke situatie. Gelukkig beschikte ik over een gezonde dosis kracht, humor, sensitiviteit en het vermogen om het contact met de ander te zoeken. Ik ontwikkelde daarbij een goed observerend, analytisch en relativerend vermogen en de kunst om mensen en situaties aan te voelen, ook onder de oppervlakte.

Ik legde me niet neer bij een leven dat beperkt werd door het verleden en bleef zoeken naar een leven in vrijheid. In mij was er altijd hoop en vertrouwen dat dit mogelijk was. Toen ik, na 10 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben als leerkracht, in 2007 burn out raakte, bracht mijn zoektocht mij bij het Aumm Instituut. Een plek waar ik thuiskwam en middels Innerlijk Kindwerk, Traumaheling en Familie opstellingen in een groep gelijkgestemde medereizigers kon helen. Langzaam kwam ik uit de ban van het verleden en de overlevingsstand en ontstond er vrijheid, ruimte en levenslust.

Ik wilde mijn verworven kennis en ervaring inzetten voor anderen die ook op zoek waren en rondde de 4-jarige opleiding Primal Rebirth therapie af. Daarna specialiseerde ik mij in Traumatherapie en Familie opstellingen. Daarnaast volgde ik de HBO-opleiding Psychosociale Basiskennis. Na 2 jaar met veel plezier mensen met een psychische problematiek te hebben begeleid binnen de instelling Ixta Noa, was het tijd mijn eigen praktijk te starten.

Inmiddels heb ik sinds 2015 mijn eigen Praktijk Souldrops aan de Hereweg 100 te Groningen. Ik heb de afgelopen jaren heel wat volwassenen, kinderen en jongeren mogen begeleiden bij hun ontwikkelingsproces.  In mijn ogen het mooiste en meest vervullende werk dat er is. Uitgeleerd ben ik nooit. Ik volg dan ook nog met regelmaat bijscholingen en verdiepingstrainingen en neem deel aan intervisie- en supervisiedagen.

Terugkijkend kan ik zien dat alle lessen die ik mijn leven heb gehad, nodig zijn geweest om mijn potentieel te ontwikkelen en dat te kunnen doen wat ik zie als mijn taak in het leven: anderen ondersteunen in hun helingsproces.

Mijn werkwijze:

In het werk met jou zijn veiligheid, respect, gelijkwaardigheid, compassie en humor belangrijke waarden. Ik lees graag tussen jouw regels door om samen de diepere laag op te zoeken. Waar gaat het echt over? Wat is het dat je niet vertelt, maar wel zichtbaar of voelbaar is?

Psychologische trucjes of wijsheden uit een boek zal ik niet snel verkondigen. Van alles wat jou aanreik, heb ik de waarde en effectiviteit of zelf ervaren, of bij cliënten gezien. Ik zoek graag de samenwerking met jou en zal altijd uitgaan van jouw hulpvraag. Wat is het dat jij voor jezelf en jouw leven zou willen? Wat wil je bereiken? En in welk tempo? Hierbij zal ik jou vanuit mijn kennis en ervaring dingen aanreiken, waarvan ik vermoed dat ze passend of helpend kunnen zijn. Jij hebt hierbij de regie en bepaalt wat je wel en niet wilt doen en in welk tempo.

Ik werk niet vanuit een draaiboek, maar bekijk per moment waar jouw behoefte ligt en wat er nodig is en probeer daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten. We zullen alleen doen wat jij op dat moment kunt behappen en jouw grenzen niet overschrijden. Wel zal ik samen met jou kijken welke ruimte er is om een nieuwe stap te zetten of een nieuwe ervaring op te doen, zodat de therapie je ook echt iets brengt.

Mijn missie is om jou een veilige bedding te bieden van waaruit jij in jouw eigen tempo kunt leren, helen en groeien.

Ik loop graag een stukje mee op jouw pad en steun je zonder oordeel.

Je bent van harte welkom.

Jaldhara Gerritzen

Volg mij op Social Media:

Lichaamsgerichte Psychotherapie – Aumm Instituut (2007-2015) – Primal Rebirth therapeut

Familie Opstellingen & systemisch werk – Aumm Instituut (2013/2014) – Familie opsteller

HBO Psychosociale Basiskennis, Con Amore (2016)

Primal Somatic Trauma Healing – Aumm Instituut (2016/2017)  – Traumatherapeut

Traumaheling voor baby’s en peuters – Aumm Instituut (2020/2021) – Traumatherapie voor jonge kinderen

Aanvullende trainingen:

 • Trauma door de ogen van het kind – Maggie Kline
 • Het sociale zenuwstelsel – Michael Mokrus
 • Pre- and perinatal Trauma – Dr. Raja Selvam
 • Lifeforce and identitiy – Michael Mokrus
 • Life integration Process (LIP) – Wilfried Nelles
 • Relationele dynamieken in de therapeutische relatie – Michael Mokrus
 • Training EMDR – John Martinus
 • Schaamte, schuld en identiteit – Michael Mokrus
 • Traumaheling voor baby’s en peuters  – Sarito Fuhrmann-Bailes
 • Levensfases en transities – Con Amore
 • Hoogsensitiviteit bij volwassenen – Con Amore
 • Stress, een integrale visie – Con Amore
 • Het tweede brein, de darmen – Con Amore
 • Stress & burn-out – Con Amore
 • ISP-training Working with trauma, development & attachment (early stages) – Dr. Raja Selvam
 • Energy Healing Training (2022) – H. v/d Meijden
 • Workshop Cranio-sacraal therapie (2022) – A.L. Poeteray
 • De Polyvagaal theorie in je praktijk  – Con Amore (2022)
 • Moreel Trauma  – Con Amore (2023)
 • ISP-training Trauma, development and attachment (later stages) – Dr. Raja Selvam (2023)

Overige opleidingen:

Pabo, Hanzehogeschool Groningen

Psychologie, propedeuse, RUG Groningen

Gymnasium, Revius lyceum Doorn

N

Primal Rebirth therapeut

N

Familie opsteller

N

Lichaamsgericht therapeut

N

Kindertherapeut

N

Traumatherapeut

N

Kindercoach

Ervaringen van mijn cliënten

Toen ik een jaar geleden bij Jaldhara kwam was ik emotioneel een raadsel voor mezelf. Ik was vaak depressief en wilde daar vanaf. En wel zo snel mogelijk! Gevoelens die ik niet wilde voelen duwde ik steevast weg en ik dacht dat Jaldhara me zou helpen me altijd goed te voelen. Jaldhara heeft me uit die illusie geholpen en me, op een liefdevolle manier en zonder poespas, in contact gebracht met mijn gevoelens. Ze heeft me geleerd die te omarmen in plaats van er bang voor te zijn. Haar aanpak werkte goed. Verbazingwekkend hoe ze me, door schijnbaar eenvoudige vragen te stellen, naar de diepere lagen van mijn emoties wist te leiden. Zonder haar hulp was ik daar niet gekomen.

Ze heeft me geleerd hoe ik mezelf gerust kan stellen, ik ben niet meer bang.

Annet, 59 jaar

Via een kennis kwam ik terecht op de website van Praktijk Souldrops en toen ik las met welke facetten Jaldhara werkt zoals ‘familie opstellingen’ en’ het innerlijke kind werk’ had ik gelijk het gevoel dat ik bij haar moest zijn! Dit zijn onderwerpen waar ik dagelijks tegen aan loop en waardoor ik vaak het gevoel heb dat ik niet vooruit kom. Dankzij Jaldhara lukt het mij vriendelijker met mijzelf om te gaan en om mijn grenzen op een liefdevolle manier te ontdekken en verkennen. Het Lichaamsgerichte stuk is voor mij essentieel en ik zie het ook als een onlosmakelijk onderdeel voor mij in de therapie. Voor mij voelt het als een compleet pakket. Ik ben al een heel erg groot stuk gegroeid en ik heb er vertrouwen in dat we samen nog veel verder gaan komen. Ik leer elke behandeling meer over mijzelf en daar ben ik echt heel dankbaar voor omdat dit mijn leven meer betekenis geeft en zorgt voor meer diepgang en kennis over mijzelf. Ik ben heel erg blij dat ik bij Praktijk Souldrops terecht ben gekomen.
S., 31 jaar

Wil jij samen met mij werken aan een

oplossing voor jou?

De praktijk 

Praktijk Souldrops is een praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie en Traumatherapie voor volwassenen, kinderen en jongeren.

De praktijk is gevestigd op de begane grond van een sfeervol pand aan de Hereweg in Groningen. In dit pand vind je meerdere praktijken.

De praktijk is zeer centraal gelegen, tegen het centrum van de stad aan, pal achter het Centraal Station en vlakbij de op- en afrit van de Ringweg. Rondom het pand is ruimschoots gelegenheid om je auto te parkeren. Er is wel betaald parkeren. Op de hoek van de Hereweg en de Tweede Willemstraat, links van het pand, is een parkeerautomaat. Ook je fiets kan je voor de deur stallen.

Er is een wachtkamer waar je indien nodig even kunt wachten. Ouders kunnen hier ook wachten tijdens de therapie van hun kind.

De therapieruimte zelf is ooit uitgegegraven, waardoor hij iets lager ligt dan de rest van het pand en dus letterlijk  ‘in de aarde’  zit. Dit wordt door cliënten vaak als knus of geborgen ervaren. De ruimte is warm, gezellig en tegelijkertijd rustig. De kamer kijkt uit op een binnenplaats.

De praktijk is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Er is wel een drempel bij de ingang en je moet 2 treden af om in de praktijkruimte zelf te komen. Hierbij is een stevige leuning en een muur aanwezig. Als je hierbij hulp nodig hebt, help ik je graag.

Praktijk informatie:

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9.30 t/m 18:00

06-50655197

info@praktijksouldrops.nl

Hereweg 100

9725 AJ Groningen

Praktijk Souldrops

Na therapie-ervaring elders, bij Jaldhara terecht gekomen. Jaldhara’s souldrops worden gegeven vanuit een natuurlijke deskundigheid, en een zeer opmerkzaam en betrokken hart. Zijn dus altijd goed gemikt en kunnen daardoor luid en duidelijk worden ontvangen. Gelukkig ook gelardeerd met een flinke dosis humor. Blij met deze keuze; oeioei ik groei weer! 🙂
Karin, 53 jaar

coach

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met mij op!