Hulp bij depressie Groningen

Zit je niet lekker in je vel, voel je je lusteloos en heb je geen interesse meer voor dingen die je eerder plezier gaven? Dit is een vervelende situatie, waarbij je je soms niet meer kunt richten op het uitvoeren van je werk of studie. In sommige gevallen kunnen mensen hier zelf uitkomen, maar dat lukt niet iedereen. Iedereen voelt zich wel eens somber, maar als het gevoel van somberheid en lusteloosheid langere tijd aanhoudt kan er sprake zijn van een depressie. Lichaamsgerichte Therapie Groningen helpt je wanneer je last hebt van een dip of depressie, zodat je je snel weer beter voelt.

Hier worden de symptomen van een depressie op een rijtje gezet.

De symptomen van een depressie
Je hebt last van een depressieve stemming die de hele dag aanhoudt en dit gedurende meerdere weken.
Je beleeft minder plezier aan het doen van leuke dingen dan eerder of je hebt hier helemaal geen interesse meer voor. Dit speelt de gehele dag en meerdere dagen op rij.
Er is sprake van gewichtstoename of gewichtsverlies. Je eetlust is afgenomen of juist toegenomen.
Slapen gaat lastig. Je kunt niet in slaap komen of je slaapt juist erg veel. Deze slapeloosheid of vergrote slaapbehoefte houdt ook meerdere dagen aan.
Je hebt last van psychomotorische gejaagd of geremdheid. Dit is de wijze waarop je geestelijke gesteldheid zich uitdrukt in lichamelijke symptomen, zoals gezichtsuitdrukkingen en gebaren.
Je voelt je dagenlang moe en futloos. Je hebt geen energie.
Inadequate schuldgevoelens spelen op en je voelt je niets waard.
Je hebt moeite om je te concentreren, te denken of beslissingen te nemen.
Fantasieën over het plegen van zelfmoord spelen op. Je voelt je wanhopig en hulpeloos.
Belangrijk: de aanwezigheid van één van deze symptomen of een combinatie van meerdere symptomen is niet voldoende om te spreken van een depressie. Dit kan ook duiden op een aanhoudend gevoel van ontevredenheid of een dip. Dit kan echter wel resulteren in een depressie!

Lichaamsgerichte Therapie Groningen bij depressie
Mocht je symptomen herkennen bij jezelf, zie dit dan als een waarschuwing en zoek tijdig hulp. Hoe eerder je ingrijpt bij depressieve klachten, hoe makkelijker het is om deze aan te pakken. Het is dus belangrijk om alert te zijn op je gevoel en dit serieus te nemen. Voor een depressie geldt, dat hier pas van wordt gesproken als bepaalde symptomen gedurende twee volle weken meer wel dan niet aanwezig zijn. Als je last hebt van depressieve klachten of een depressie, is het goed om in therapie te gaan. Lichaamsgerichte Therapie werkt vaak erg goed bij depressieve klachten. Met mijn ruime ervaring help ik je graag bij het aanpakken van je sombere stemming of depressie, zodat je je weer energieker en blijer gaat voelen.

Wil je meer weten over wat  lichaamsgerichte Therapie voor jouw depressieve klachten kan doen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, zodat we samen naar de juiste behandeling kunnen zoeken. Je kunt het contactformulier invullen, mailen of bellen.