Lichaamsgerichte (Psycho)therapie Groningen

Lichaamsgerichte (Psycho)therapie Groningen omvat veel verschillende soorten therapie. De focus hierbij ligt op de koppeling van het lichaam en de geest. Dit houdt in dat mentale problemen tot fysieke problemen kunnen leiden en vice versa. Mentale spanning kan zich dus bijvoorbeeld uiten in hoofdpijn en buikpijn. Bij lichaamsgerichte therapie leer je te luisteren naar je lichaam. Op deze manier leer je hoe jouw mentale staat verbonden is met fysieke klachten. Wanneer je deze tekenen leert te herkennen kun je betekenis geven aan de klachten. Dit helpt bij de heling van zowel lichaam als geest.

Primal Rebirth Therapie Groningen
Als kind word je gevormd voor de rest van je leven. Nare gebeurtenissen kunnen een blijvende invloed hebben op latere leeftijd. Dat komt doordat deze ervaringen niet altijd mentaal worden verwerkt, maar wel worden opgeslagen in het lichaam. Met behulp van Primal Rebirth Therapie kun je weer in contact komen met gevoelens die je destijds niet hebt kunnen verwerken. Hierdoor krijg je opnieuw de kans om bepaalde gebeurtenissen een plekje te geven.

Lichaamsgerichte Traumatherapie Groningen
Een trauma is een ingrijpende gebeurtenis of ervaring, die op het moment zelf te groot is om te verwerken. Dat betekent niet dat deze niet onbewust wordt opgeslagen. Op latere leeftijd kunnen deze herinneringen boven komen drijven of zich uiten in de vorm van mentale en fysieke klachten. Men kan onder andere last hebben van slaapproblemen en stemmingswisselingen. Door middel van lichaamsgerichte Traumatherapie proberen we de energie die op het moment zelf te groot was, alsnog te ontladen. We repareren samen de geblokkeerde delen in ons lichaam en stimuleren zelfheling.

Wil je meer weten over wat Lichaamsgerichte Therapie Groningen voor jou kan doen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.