Primal Rebirth Therapie Groningen

 

 Wat is Primal Rebirth Therapie?

Primal Rebirth therapie is een lichaamsgerichte groeitherapie die het innerlijk kind als metafoor gebruikt. Het innerlijk kind is het deel in jou dat alle ervaringen, gevoelens en overtuigingen omvat die jij hebt opgedaan in jouw kindertijd en die jouw leven van nu mogelijk nog ongewenst beïnvloeden. Primal Rebirth Therapie werkt op een lichaamsgerichte manier met al deze gevoelens, ervaringen en overtuigingen.

Primal Rebirth Therapie werkt met ervaringen in de kindertijd

Primal Rebirth Therapie biedt je de mogelijkheid om te onderzoeken hoe jouw verleden jouw leven van nu mogelijk nog op een ongewenste manier beïnvloedt en hierin een blijvende verandering aan te brengen. Ervaringen in onze (vroege) jeugd hebben een grote invloed op de persoon die we nu zijn. De wijze waarop we ons als volwassene voelen, hoe we denken, handelen, relateren en kijken naar onszelf en de wereld, wordt voor een groot deel bepaald door ervaringen in onze kindertijd. In de omstandigheden waarin we als kind opgroeien doen we overtuigingen en overlevingsstrategieën op. Deze waren in de situatie van het kind van toen zeer functioneel en vaak ook erg intelligent, en hebben ons geholpen te overleven in mogelijk niet altijd optimale omstandigheden.

Volwassen worden: update van oude programma’s

In het volwassen leven kunnen we echter merken dat deze oude overlevingsmechanismen ons niet meer optimaal dienen in wat we als volwassene zouden willen voor onszelf. Soms lijken we ongewild steeds in dezelfde oude patronen te komen, waardoor we, vaker dan ons lief is, in ongewenste situaties terecht komen. De programma’s die ons toen zo goed hebben geholpen, zitten ons nu in de weg. Ze zijn als het ware toe aan een update. Zodat we meer keuzevrijheid en ruimte krijgen om ons leven in te richten op een manier die bij de huidige tijd en de wensen en verlangens van de volwassene van nu past. Door middel van Primal Rebirth Therapie is het mogelijk om jouw patronen en programma’s helder te krijgen en deze indien gewenst los te laten of zo te veranderen dat ze jou en jouw leven van nu beter dienen.

Innerlijk kind en volwassene

Primal Rebirth Therapie maakt onderscheid tussen het volwassen bewustzijn, dit noemen we de volwassene, en het kindbewustzijn, ook wel het innerlijk kind genaamd. Het innerlijk kind is een metafoor voor alle ervaringen, gevoelens, overlevingsstrategieën en overtuigingen van toen. Door middel van lichaamswerk en verschillende werkvormen proberen we meer helderheid te krijgen over wat er in dit kinddeel leeft. Zo kunnen we dit deel geven wat het toen zo nodig had, namelijk gezien en gehoord worden. Tegelijkertijd leren we om hier vanuit de volwassene naar te kijken, zodat we niet meer gevangen blijven in de beperkte mogelijkheden en keuzes die dit kind had. We leren te leven vanuit een volwassen perspectief dat tevens in verbinding staat met het gekwetste kind en zijn/haar behoeften.

Het kind niet met het badwater weggooien: het natuurlijke kind

Soms vergeten we dat het innerlijk kind naast een gekwetst deel ook een enorm potentieel in zich draagt. Het kind zoals het ooit op de wereld kwam, ofwel zoals het in essentie was, is namelijk nog steeds aanwezig en beschikt over een grote schatkist aan kwaliteiten, levensenergie, wijsheid, sensitiviteit, speelsheid, spontaniteit en vitaliteit. Dit noemen we ook wel het natuurlijke kind. Door ons hier opnieuw mee te verbinden en ook dit deel te integreren in ons leven, gaan we ons vrijer, blijer en energieker voelen. En wie wil dat nu niet? Primal Rebirth Therapie brengt je weer in contact met dit oorspronkelijke deel in jou en zijn of haar kwaliteiten.

Primal Rebirth Therapie Groningen

Ben je nieuwsgierig geworden naar Primal Rebirth Therapie in Groningen en wat deze therapie voor jou kan doen? Neem gerust contact met mij op door het contactformulier in te vullen, te bellen of te mailen.