Therapie bij trauma Groningen

Er is sprake van trauma als je terugkerende problemen ondervindt van een gebeurtenis of ervaring in het verleden. De gebeurtenis was op dat moment te aangrijpend of te groot om volledig te verwerken, met als gevolg dat een deel onverwerkt is opgeslagen in je hersenen en lichaam. Deze opslag van onverwerkte herinneringen vindt onbewust plaats.

Lichaamsgerichte Traumatherapie Groningen 
Het is lastig om voor jezelf te bepalen of je de nasleep van een trauma ervaart. De herinneringen bevinden zich niet altijd aan de oppervlakte. Daarom kun je door ogenschijnlijk onverklaarbare redenen erg prikkelbaar of schrikachtig zijn, of bijvoorbeeld slaapproblemen en paniekaanvallen hebben. Lichaamsgerichte Traumatherapie Groningen helpt je om tot de kern van het probleem door te dringen, zodat duidelijk wordt waarom je op een bepaalde manier ergens op reageert.

In de therapie ga je werken aan traumaverwerking. Met behulp van technieken uit de lichaamsgerichte Traumatherapie (Primal Somatic Trauma Healing) kunnen de in het lichaam opgeslagen onverwerkte herinneringen naar de oppervlakte gehaald worden, zodat deze alsnog kunnen worden verwerkt en geïntegreerd. Hierdoor leren je hersenen om op een andere, gezondere manier met lastige situaties in het heden om te gaan.

Wil je meer weten over Therapie bij Trauma Groningen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op door het contactformulier in te vullen, te mailen of te bellen.