Traumatherapie Groningen

Een trauma kan een grote invloed uitoefenen op je dagelijks leven, helaas vaak op een negatieve manier. Ook als je een trauma hebt van een gebeurtenis of situatie die tientallen jaren geleden heeft plaatsgevonden, kun je hier vandaag de dag nog veel last van hebben. Praten helpt, maar het lost een trauma niet op. Wil je de invloed van jouw trauma op je leven effectief verminderen, dan kun je beter traumatherapie Groningen volgen.

Traumatherapie voor alle soorten trauma’s

Onze traumatherapie wordt ook wel traumaheling genoemd. Het uitgangspunt van onze traumaheling, is dat trauma eigenlijk vastgezette energie is. Om het trauma te laten verdwijnen, moet er met deze vastgezette energie gewerkt worden. Daarom werken we in de traumaheling met die specifieke energie via het lichaam. Stap voor stap ontladen we hierbij stukjes van deze energie. Hierbij maken we gebruik van de felt sense: de sensaties die je in jouw lichaam voelt. Daarnaast maken we gebruik van diverse hulpbronnen in de traumaheling. Deze bronnen kunnen je blij maken, maar ook laten ontspannen of rustig laten worden.

Onze traumaheling wordt gebruikt om alle soorten trauma’s te verwerken. Er kan sprake zijn van ‘bekende’ en ‘grote’ trauma’s, zoals lichamelijk misbruik, geestelijke mishandeling of emotionele of lichamelijke verwaarlozing. Maar ook ogenschijnlijk ‘kleinere’ of minder bekende zaken kunnen voor een kind (of volwassene) traumatisch zijn. Je kunt denken aan een depressieve of overbelaste ouder, een ziekenhuisopname, veel ruzie in het gezin of een anderszins emotioneel onveilig klimaat en nog vele andere dingen. Het maakt niet uit wat voor trauma jij hebt, want wij starten graag met onze traumatherapie Groningen om dit trauma te verzachten. Ook als jouw trauma al tientallen jaren oud is, ben je welkom in onze praktijk voor traumatherapie Groningen.

Traumatherapie in Groningen? Neem contact op

Heb jij behoefte aan traumatherapie Groningen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze traumatherapie, zodat je een duidelijk beeld hebt van deze behandeling. Ook als je een afspraak wil maken in onze praktijk, kun je contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag in onze praktijk om jouw trauma effectief en op een prettige manier te behandelen.