Traumatherapie Groningen

Een trauma kan een grote invloed uitoefenen op je dagelijks leven, helaas vaak op een ongewenste of negatieve manier. Onverwerkte trauma’s kunnen namelijk allerlei verschillende klachten geven. Hierbij kan je denken aan psychische, emotionele en lichamelijke klachten. Soms spelen deze klachten pas vele jaren na het trauma op. Dit betekent dat je, ook als de traumatische gebeurtenis of situatie langer geleden heeft plaatsgevonden, hier vandaag de dag nog veel last van kunt hebben. Praten helpt, maar het lost de gevolgen van een trauma helaas niet volledig op. Wil je de invloed van jouw trauma op je leven effectief en blijvend verminderen, kies dan voor Traumatherapie Groningen. Wij maken gebruik van een effectieve lichaamsgerichte vorm van Traumatherapie die klachten die zijn veroorzaakt door trauma blijvend oplost.

Traumatherapie voor alle soorten trauma’s
Onze Traumatherapie wordt ook wel Traumaheling genoemd. Het uitgangspunt van onze Traumaheling, is dat trauma eigenlijk vastgezette energie is. Om de klachten die zijn veroorzaakt door het trauma te laten verdwijnen, moet er met deze vastgezette energie gewerkt worden. Daarom werken we in de Traumaheling met die specifieke energie via het lichaam. Stap voor stap ontladen we hierbij stukjes van deze energie. Hierbij maken we gebruik van de felt sense: de sensaties die je in jouw lichaam voelt. Daarnaast maken we gebruik van hulpbronnen in de traumaheling. Deze hulpbronnen kunnen je blij maken, maar ook laten ontspannen of rustig laten worden.

Onze Traumaheling wordt gebruikt om alle soorten trauma’s te verwerken. Er kan sprake zijn van bekende of grote trauma’s, zoals lichamelijk misbruik, geestelijke mishandeling of emotionele of lichamelijke verwaarlozing. Maar ook ogenschijnlijk kleinere of minder bekende zaken kunnen voor een kind (of volwassene) traumatisch zijn. Je kunt denken aan een depressieve of overbelaste ouder, een ziekenhuisopname, veel ruzie in het gezin of een anderszins emotioneel onveilig klimaat en nog vele andere dingen. Het maakt niet uit wat voor trauma jij hebt, want wij starten graag met onze Traumatherapie Groningen om dit trauma te verzachten. Ook als jouw trauma al tientallen jaren oud is, ben je welkom in onze praktijk voor Traumatherapie Groningen.

Traumatherapie in Groningen? Neem contact op
Heb jij behoefte aan Traumatherapie Groningen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze Traumatherapie, zodat je een duidelijk beeld hebt van deze behandeling. Ook als je een afspraak wilt maken in onze praktijk, kun je contact met ons opnemen. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen, een mailtje sturen of bellen. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons. Wij ontvangen je graag in onze praktijk om jouw trauma effectief en op een prettige manier te behandelen.