Traumaverwerking Groningen

Veel mensen hebben te maken met een trauma, ook zonder dat zij dit bewust in de gaten hebben. Een trauma kan jouw leven negatief beïnvloeden. Zo kan het diverse psychische, emotionele en lichamelijke klachten veroorzaken. De gevolgen van trauma kunnen opspelen tijdens of rondom grote momenten in je leven, maar kunnen ook een rol spelen in je gewone dagelijks handelen. Om deze ongewenste invloed van trauma op jouw leven te verminderen, kun je starten met Traumaverwerking Groningen. Wij werken met een effectieve lichaamsgerichte vorm van Traumatherapie. Deze helpt je jouw trauma te verwerken, zodat je hier minder of helemaal geen last meer van hebt in jouw dagelijks leven.

Wat is een trauma?
Een trauma is een verzamelnaam voor ervaringen die we hebben meegemaakt in onze (vroege) jeugd of daarna en die te groot waren om te hanteren of bevatten. Trauma wordt daarom ook wel omschreven als het onvermogen om adequaat te reageren op een bedreigende situatie. Bij een bedreigende of overweldigende situatie wil het lichaam vechten of vluchten. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat een gebeurtenis te groot is, je te klein bent of omdat de omstandigheden dit niet toelaten, kan een trauma jaren later in de vorm van klachten nog een rol spelen in je leven. Dit kan een kleine rol zijn, maar een trauma kan ook een grote invloed hebben op je leven.

De symptomen van een trauma
Trauma is eigenlijk een grote hoeveelheid energie, die jaren na de bedreigende situatie nog in je lichaam aanwezig is. Deze energie werd op het moment van de overweldigende ervaring door je lichaam opgeroepen om te kunnen vechten of vluchten. Doordat vechten of vluchten niet mogelijk was, werd al deze energie vastgezet in jouw lichaam. Deze vastgezette energie van het trauma heeft een enorme lading, zeker als het om een groot of zich herhalend trauma gaat. Door de lading van deze energie kun je last krijgen van klachten als prikkelbaarheid, verhoogde alertheid, slaapproblemen, angsten, boosheid, spierklachten en zelfs hartkloppingen. Ervaar jij deze symptomen? Dan is het verstandig de energie van jouw trauma onder goede begeleiding te leren ontladen, zodat de symptomen van jouw trauma verminderen of zelfs verdwijnen. Traumaverwerking Groningen helpt je hierbij.

Traumaverwerking Groningen
Traumaverwerking wordt ook wel Traumaheling genoemd. Door middel van Traumaverwerking leer je op de juiste manier en onder zorgvuldige begeleiding de vastgezette energie te ontladen die door jouw trauma in je lichaam aanwezig is. Door in kleine stapjes deze energie te ontladen, zullen de symptomen van het trauma afnemen of zelfs verdwijnen. Hierdoor heeft het trauma minder of helemaal geen invloed meer op jouw leven. Wil je meer weten of Traumaverwerking Groningen? Neem gerust vrijblijvend contact op door het contactformulier in te vullen, te bellen of te mailen.