Burnout

Een burnout betekent letterlijk vertaald dat je opgebrand bent, als gevolg van langdurige mentale of emotionele overbelasting. Je hebt dus geen energie meer om je dagelijkse activiteiten uit te voeren zoals je dat voorheen kon. Dit heeft zowel emotionele als fysieke gevolgen en het herstel na een burn out duurt vaak langer dan je zou willen.

Oorzaken burnout

Een burnout kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt. Zo kan het ontstaan op je werk, maar ook door tragische gebeurtenissen in je familie. Zelfs kleine alledaagse dingen die langdurig aanhouden kunnen zich ophopen en uiteindelijk uitmonden in een burnout.

Burnout herkennen

Je kunt een burnout herkennen aan prikkelbaarheid, veel gepieker, dingen somber inzien en niet alert meer zijn. Lichamelijk uit een burnout zich vaak in maag- en darmklachten, slaapproblemen en vermoeidheid. Daarnaast kun je sneller vatbaar zijn voor een verkoudheid of griep.

Lichaamsgerichte Therapie Groningen helpt je bij je burnout                                                                                                                                   

Mocht je deze tekst lezen en jezelf of een naaste herkennen in de beschrijving van een burnout, dan is het tijd om op de rem te trappen. Kom vrijblijvend langs voor een gesprek om samen te kijken hoe we jou of je naaste weer zo gezond mogelijk kunnen krijgen. Hiervoor zijn, naast het nemen van rust, verschillende methoden beschikbaar. Met behulp van lichaamsgerichte Therapie Groningen leer je te herkennen wat voor klachten te verhalen zijn op een burnout. Iedereen reageert immers anders op een burnout. Vervolgens leer je technieken om deze signalen tijdig te herkennen en hoe je jezelf weer in balans kunt krijgen. Als laatste ontdek je wat voor jou ontspanning is en hoe je dit kunt inzetten om een burnout voor altijd te voorkomen. Uiteindelijk zul je je weer fit, vrolijk en sterk gaan voelen.

Wil je meer weten over Lichaamsgerichte Therapie bij burnout? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op door het contactformulier in te vullen, te bellen of te mailen.